Aknebehandling med laser

Akne behandling med laser är en form av ljusbehandling som används för att behandla akneutbrott och förbättra hudens utseende.

Hur fungerar det

Lasern riktar högintensivt ljus på de drabbade områdena i huden för att döda de bakterier som orsakar akne. Dessutom minskar lasern talgproduktionen i huden och stimulerar produktionen av kollagen, vilket kan förbättra hudens utseende och minska synligheten av ärr efter akne.

Det här kan du förvänta dig

Akne behandling med laser är vanligtvis en effektiv behandling för mild till måttlig akne. Det kan också användas för att behandla akneärr och förbättra hudens kvalitet. Behandlingen är oftast smärtfri och kräver vanligtvis ingen återhämtningstid.

Efter behandling

Efter laserbehandlingen blir det behandlade området rött och eventuellt lite svullet. Det lägger sig inom ett par dagar. Undvik att sola ett par veckor efter laserbehandlingen.

Frågor och svar

Vi har samlat svar på de vanligaste frågorna rörande aknebehandlingar. Tveka inte att höra av dig till oss om du inte hittar svaret på din fråga.

  • Kan man ta bort akne med laser?

    Ja, det går att ta bort akne med laserbehandling. Laserbehandling är en form av ljusbehandling som används för att behandla akne genom att rikta högintensivt ljus på de drabbade områdena i huden för att döda de bakterier som orsakar akne. Dessutom kan lasern minska talgproduktionen i huden och stimulera produktionen av kollagen, vilket kan förbättra hudens utseende och minska synligheten av ärr efter akne.

  • Hur ser man ut efter laserbehandling?

    Det behandlade området blir rött och eventuellt lite svullet. Både rodnad och svullnad lägger sig inom ett par dagar.

  • Kan jag raka mig direkt efter laser?

    Nej, det rekommenderas inte att raka sig direkt efter laserbehandling eftersom huden kan vara känslig och irriterad efter behandlingen. Laserbehandling kan orsaka en viss rodnad och svullnad i huden, och rakning kan ytterligare irritera huden och orsaka skador eller infektioner.