Tatueringsborttagning

Vallentunakliniken tar bort tatueringar med Q switch laser på ett skonsamt och effektivt sätt för bästa resultat. Lasern använder en högintensiv ljusstråle för att bryta ned färgpigmenten i huden. Pigmenten absorberar laserljuset och värms upp tillräckligt för att splittras i små partiklar. Dessa partiklar kan sedan elimineras av kroppens naturliga processer.

Skonsam tatueringsborttagning med laser

Med vår Q switch laser tar vi bort misslyckade och oönskade tatueringar på ett skonsamt och effektivt sätt helt utan ärr. Vi tar bort alla typer av tatueringar oavsett färg.

Det här kan du förvänta dig

Vi erbjuder alla våra kunder en kostnadsfri konsultation där vi gör en noggrann bedömning av tatueringens storlek och färg. Vi går igenom tillvägagångssättet, förberedelser, tid och bedövning. Du har också möjlighet att ställa frågor. Som kund hos oss är du i trygga händer.

Plan

Efter konsultationen sätter vi upp en plan för antal behandlingstillfällen och intervall.

Skötselråd

Under behandlingen uppstår en rodnad och huden kan upplevas öm, svullen och röd ett par dagar. Vissa kan få skorpbildning och små blåsor på behandlingsstället som normalt försvinner efter ett par veckor.

Det är viktigt att låta huden läka efter behandlingen. Pilla eller klia inte på eventuella skorpor eller blåsor för att undvika infektionsrisk och risk för ärrbildning.

Frågor och svar

Vi har samlat svar på de vanligaste frågorna rörande tatueringsborttagning. Tveka inte att höra av dig till oss om du inte hittar svaret på din fråga.

 • Hur mycket kostar de att Lasra bort tatueringar?

  Det är svårt att ge ett generellt pris eftersom det beror på antalet behandlingar som behövs för att ta bort tatueringen. Faktorer som påverkar är storlek, färg, placering och tatueringens ålder. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation.

 • Kan man Lasra bort tatuering helt?

  Ja, med hjälp av laser kan man ta bort tatueringar helt och hållet. Laserljuset bryter ned färgpigmenten i huden till små partiklar som sedan elimineras av kroppens naturliga processer. Antalet behandlingar som krävs beror på tatueringens storlek, färg, placering och ålder. Det kan det finnas en liten mängd pigment kvar i huden, vilket kan vara mer synligt i vissa ljusförhållanden eller hudtyper. För de flesta personer blir resultatet av tatueringsborttagning med laser tillräckligt för att få en tatuering att försvinna helt.

 • Hur ser det ut efter tatueringsborttagning?

  Efter behandling med laser är det vanligt med rodnad, svullnad och eventuellt blåmärken på behandlingsområdet. Detta är vanligtvis en tillfällig reaktion på behandlingen och försvinner inom några dagar. Det kan också förekomma en lätt sveda eller smärta på behandlingsområdet.
  Efter flera behandlingar kan det hända att huden på behandlingsområdet kan bli ljusare eller mörkare. Detta beror på att huden fortfarande återhämtar sig från behandlingen. Efter avslutad behandling kan det ta flera veckor eller månader för huden att helt återhämta sig. När huden väl har återhämtat sig bör det inte finnas några synliga ärr eller märken kvar från tatueringen.

 • Hur många gånger för att ta bort tatuering?

  Vanligtvis börjar man med 4 behandlingstillfällen för att därefter gör en bedömning av hur många fler tillfällen som är nödvändiga.
  Det är viktigt att komma ihåg att tatueringsborttagning med laser är en gradvis process och att det kan ta tid att uppnå önskat resultat. En del pigment kan också vara mer resistent mot laserbehandling och kräva fler behandlingar än andra.

 • Får man ärr av att ta bort tatuering?

  Moderna lasertekniker gör det möjligt att ta bort tatueringar utan att lämna några ärr. Det är viktigt att följa skötselråden efter varje behandling för att undvika eventuella komplikationer.

 • Hur ont gör det att ta bort en tatuering?

  De flesta beskriver det som en brännande eller stickande känsla, liknande den man kan uppleva vid tatuering. Vissa områden på kroppen kan vara mer smärtsamma än andra, till exempel områden med tunnare hud eller där det finns mer ben eller muskler nära ytan.
  Tatuerade ögonbryn